28 dagar kvar till vårt evenemang på Stortorget, Malmö

Mailen fortsätter och strömma in, vi i gruppen är ute på praktik på olika håll och det är nu våran planering säts på prov. Att sammarbeta och jobba bra trots att vi inte ses. Än så länge går det bra!
Tack än en gång till alla underbara människor som hjälper oss att samla in julklappar till barnhemmen.
Vi vill speciellt nämna Linda Rosen, för din hjälte insats, Linda har fått en hel öppnaförskola att vara med och hjälpa till.
Det värmer oss Linda!
Tack!
Nu är det bara 28 dagar kvar till vårt evenemang den 18 december på Stortorget i Malmö
klockan 11.00-15.00.
Där kan du lämna dina julklappar eller bara komma och fika med oss.
Varma höst Hälsningar från oss!

Barnhemmen i Ukraina

Vill börja med att tacka alla som har kontaktat oss på [email protected]. Ni har fått ett eller flera barn tilldelade er. Vi hoppas se er alla den 18 december på Stortorget i Malmö.
Vill passa på att berätta att vi har ett barnhem med 69 st utvecklingsstörda pojkar. De är från 6 år upp till 25 år. Synen på utvecklingsstörda i Ukraina är inte så hög. Får man ett utvecklingsstört barn så lämnar man helst bort det. Vi ska heller inte glömma bort personalen som arbetar där. De är eldsjälar som arbetar under dåliga förhållande, både män och kvinnor. När vi reser dit vill vi gärna även ha gåvor med till dem. Så har ni något över tar vi gärna emot "vuxen paket" också.
Vi har fått lite fotografier från Mission i Öst. Dessa är ifrån deras tidigare resor till Ukraina.




Första julklappen är här!

Idag fick vi vår första julklapp av Ingela Asplund, stort tack! Vi blev så glada och tänk bara hur glad den lilla flickan i Ukraina kommer att bli för sin julklapp. Vi har gjort en mall där man kan läsa sig till vad paketet får innehålla och hur man även ska slå in paketet. Vill du också göra ett paket kan du skicka ett mail till - [email protected]


Oj vad tiden går fort!

Det var ett tag sedan vi uppdaterade bloggen. Vi har haft fullt upp med att arbeta i vårt projekt. Detta har hänt.

Vi fick godkänt av kommunen och polisen att få stå på Stortorget den 18 december. Det var en stor lättnad för oss, för då kunde vi börja planera dagen D.
 
Kolla upp tält, värmekamin, aktiviteter, något att bjuda på, kanske någon tävling och insamling av skokartonger. Tack till Din sko och Rizzo på Södergatan och Ecco på Gustav Adolf Torg som ställt upp med massor av skokartonger.

Vårt projekt skulle presenteras och bli godkänt av skolan, vilket det blev den 17/10. Till och med våran projektbeställare, Ingela Asplund, satt med tårarna i ögonen efter vår presentation. Det kändes gott i hjärtat! Det är en fröjd att få arbeta med ett så behjärtansvärt ämne som berör så många människor.

Den 18/10 besökte vi två åttondeklassare  på Rosentorpsskolan i Vellinge. De höll på med ett toleransprojekt, där de skulle utföra osjälviska handlingar. Vi passade då på att engagera dem i vårt projekt. Även där fick vi ett fint gensvar.

När vi torsdagen den 20/10 besökte GeKås i Ullared med klassen passade vi på att inhandla glögg, pepparkakor, ljus och annat smått och gott som vi behöver till den 18 december. Vi ser alla framemot denna dag med stor förväntan.

Vi har också fått mailat listor på barnen och personalen från barnhemmen i Ukraina. Vad vi inte riktigt hade väntat oss var att listorna är skrivna på ukrainska. Надія Balchos жінка;  så här kan namn och övriga uppgifter se ut på listorna. Tack för att Google translate finns! Nu håller vi på för fullt med att översätta listorna och dela ut barn till alla fantastiska människor som hört av sig till oss. Så ni som inte hört ifrån oss, vi har inte glömt bort er!

RSS 2.0