På väg mot Stortorget


18 december

Så kom äntligen dagen D; 18 december! Samling klockan 08.00 i skolan. Packade bilarna med tält, stolar, bord, glögg och juldekorationer. Knixar och trixar för att få ihop tältet i blötsnön som lägligt uppenbarar sig. Får ihop halva tältet när det helt plötsligt tar stopp. Något stämmer inte; inga stolpar passar! Ringer "tält killen" och det visar sig att vi fått fel tält stolpar. Han får köra från Kristianstad för att lämna nya, vilket tog sin lilla tid. En halvtimme försenade stod vi redo för att möta alla underbara människor som kom med julklappar och säckar med saker. Det var så roligt att få ett ansikte på er alla som vi har haft mail kontakt med.
Glöggen och pepparkakorna räckte bra. Vi fick in nästan 500 kronor extra i vår lilla "bössa".
Tyvärr fick vi ingen vinnare till tävlingen.
De rätta svaren var:
1. Ukraina är näst största landet i Europa.
2. Ukrainas huvudstad är Kiev.
3. Misssion i öst heter organisationen vi samarbetar med.
4. Det bor ca 50 miljoner invånare i Ukraina.
5. 100 000 barn bor på barnhem i Ukraina.
6. Flaggan har färgerna gul och blå.

Vi var jätte nöjda och glada för vårt eminenta band Fallet från Lund. Tackar dem så mycket för härlig musik och energi trots att de stod i kyla och regn.

Vill också tacka TePe som skänkt 800 tandborstar av finaste kvalitet. Panduro Hobby som vi fick en stor låda med "pyssel" av. STS språkresor i Göteborg som har sponsrat till resan ner till Ukraina.
TUSEN, TUSEN TACK TILL ER ALLA!

RSS 2.0